Vorige | Volgende

IJsseldijk-West 2 Ouderkerk aan den IJssel

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Deze grote dijkwoning met voormalige bakkerij en winkel staat op een ruim perceel van 475m2 in de dorpskern van Ouderkerk. Het pand heeft een woonbestemming én een winkelfunctie. Inclusief het onderhuis/kelder heeft het geheel een kubieke meterinhoud van 1139 m3.

Voor dit object zien wij diverse mogelijkheden, zoals:

Wonen en werken in de huidige bebouwing. De huidige bebouwing transformeren en realisatie van garageboxen in het souterrain. Nieuwbouw.

Met een goed plan en aandacht voor de omgeving, schatten wij de haalbaarheid van een transformatie hoog in. Het opsplitsen van het hoofdgebouw is binnen het bestemmingsplan 'kern Ouderkerk ad IJssel' op gronden van de bestemming 'Centrum' mogelijk. Het aantal woningen wordt binnen deze bestemming niet beperkt.

De foto's en de plattegronden (2D en 3D) geven u een zeer goede impressie van het gebouw, het perceel en de omgeving.

We nemen u graag mee door dit grote pand en de historie van deze bijzondere locatie.

Woning:
De woning is via een drietal entrees te betreden. Aan de voorzijde via de winkel én via de bakkerij. En aan de achterzijde via de achter entree van de woning. Op de begane grond (dijkniveau) heeft de woning een woonkamer, een woonkeuken en een halletje naar de winkel, de bakkerij, de bovenverdieping(en) en de kelder. Op de 1e verdieping zijn een viertal slaapkamers gevestigd alsmede een toilet en de badkamer (2020). In het verleden was de woning dubbel bewoond. De zolderverdieping wordt nu maar beperkt gebruikt. Alhier is nu nog een vijfde slaap/werkkamer aanwezig. Vanuit de hal op de begane grond kunt u inpandig naar de kelder. Deze kelder is nu niet in gebruik maar was in een ver verleden zelfs bewoond. Wij kunnen ons voorstellen dat met het evt. opvijzelen van het pand deze ruimte bruikbaar zou kunnen worden voor meerdere garageboxen. De 3D plattegronden geven u een heel goed beeld van de mogelijkheden hiertoe!

Bakkerij/Winkel:
De (voormalige) bakkerij en winkel waren tot omstreeks half jaren 90 gevestigd in het hoofdgebouw. Omstreeks 1994 is de bakkerij fors uitgebreid met een aanbouw. Dit aangebouwde deel is gefundeerd op staal en uitgevoerd met een betonnen vloer. De aanbouw is gedeeltelijk uit steen, hout en staal opgetrokken en de dakconstructie is gedekt met een bitumineuze bedekking. De Esko remrijskast en de Probat gasoven zijn nog in de bakkerij aanwezig. De inpandige ruimte is hier bijzonder ruim. Wij kunnen ons voorstellen dat een deel van deze ruimte ook als inpandige garage zou kunnen dienen. Hier kunt u dan bijv. heerlijk sleutelen aan uw oldtimer of andere vrijetijdbesteding.

Tuin / berging:
Achter de woning is er een bestrate tuin met berging en volière. U kunt hier vrij vertoeven. Een carport zou hier ook prima passen.

Algemeen:
Aan de voor - en achterzijde van het pand is ruim voldoende parkeerruimte. Er kan tevens gratis geparkeerd worden op de openbare weg.
Het pand wordt verwarmd middels een CV ketel (Nefit Topline HR 45ll uit 2017) en een gaskachel.
Eind jaren 80 is het dak van de woning door de huidige eigenaren vernieuwd.
Glasvezel wordt aangelegd. Aansluiting hierop behoort tot de mogelijkheden (Rekamglasdraad).
Kadastrale gegevens:
Gemeente: Ouderkerk aan den IJssel
Sectie: C Nummers: 4387 en 4388
Naast de enkel bestemming centrum is er een dubbelbestemming Waterstaat - Waterkering.

De woning is ook bruikbaar als Kangoeroewoning of Meergeneratiewoning. Het samenbrengen van mensen uit verschillende generaties bespaart kosten, bestrijdt eenzaamheid en zorgt voor meer sociale cohesie. Bij onze oosterburen ontvangen 'mehrgenerationenhäuser' overheidssteun. In Nederland wordt deze vorm van wonen ook steeds meer met landelijke en gemeentelijke wetgeving gefaciliteerd. Voor de specifieke spelregels verzoeken wij u navraag te doen bij gemeente Krimpenerwaard.

Het dorp Ouderkerk aan den IJssel ligt aan de rand van het Groene Hart. Ouderkerk heeft een breed scala aan voorzieningen en heeft ook een rijk verenigingsleven. Er is een bushalte binnen zo'n 300m van het object. De busverbinding Gouda - Rotterdam komt daar langs.
Locatie/bereikbaarheid: goede bereikbaarheid via provinciale weg N210 Bergambacht/Gouda of via Algerabrug richting Rotterdam (A16) Rotterdam/Capelle aan den IJssel.

Historisch besef:
In de archieven met de bouwgeschiedenis van Ouderkerk worden in 1774 al broodbakactiviteiten op deze locatie vermeld. De familienamen Meelman, de Kurver, van Leeuwen, van der Geer, van de Heuvel, le Coup en Boogaert passeren door de jaren heen de revue als eigenaar en of gebruiker. Het huidige pand is omstreeks 1874 gebouwd/herbouwd. In 1930 is het pand overgenomen door de huidige eigenaren, de familie Klein. Begin jaren 50 waren er in Ouderkerk nog wel 11 bakkerijen. P.J. Klein, Mul, Tukker, Leen van Reeuwijk (koude bakker) Dirk van Meeteren, Spoormaker, Kees Twigt, Noomen in buurtschap het bonte Varken, Evegroen op de kop van de Lageweg en Dirk Spek en H. Schep in buurtschap de Korte Noord. Ouderkerk had destijds 400 inwoners. Tussen de woning en bakkerij aan de IJsseldijk West 2 en de woning aan de Dorpsstraat 134 was vroeger een veerstoep gelegen. Op de foto uit de oude doos ziet u nog het fietsbordje naar Nieuwerkerk ad IJssel.

Opleveringsniveau: in huidige staat.
Aanvaarding: In overleg.

Bent u geïnteresseerd? Wij leiden u graag rond tijdens een bezichtiging.
Als u interesse heeft in transformatie of nieuwbouw dan verstrekken wij u graag nadere informatie die wij reeds verkregen van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling van gemeente Krimpenerwaard. Verkoper is in het proces bereid de kopende partij de gelegenheid te geven tot het indienen van een (ver)bouwplan middels een principeverzoek bij gemeente Krimpenerwaard.

Verdere informatie:
vanderveldenmakelaardij.nl

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten / oppervlakten zijn indicatief.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie. Wij behartigen de belangen van de verkopende partij.

Koopovereenkomst pas rechtsgeldig na ondertekening:
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een 'ondertekende koopovereenkomst'.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande dijkwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1874
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking, pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
310 m²
Overige inpandige ruimte
53 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
16 m²
Externe bergruimte
21 m²
Bruto inhoud
1.139 m³
Perceeloppervlakte
475 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
1
Aantal badkamers
XXX0
Voorzieningen badkamer
wastafel, douche
Voorzieningen
natuurlijke ventilatie, dakraam, buitenzonwering

Energie

Isolatie
grotendeels dubbelglas, gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
gaskachels, c.v.-ketel
Warm water
gasboiler eigendom, geiser eigendom
Type ketel
Nefit Topline HR 45ll
Bouwjaar ketel
2017
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Ouderkerk aan den IJssel
Sectie
C
Perceel
4387
Oppervlakte
460 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Ouderkerk aan den IJssel
Sectie
C
Perceel
4388
Oppervlakte
15 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Landelijk gelegen, in centrum, beschutte ligging, aan rustige weg
Tuintype
achtertuin
Tuin
Normaal, noord, 15 x 8 m
Oppervlakte
120 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
souterrain, parkeerplaats, garage mogelijk, garagebox, inpandig
Capaciteit
1
Voorzieningen
voorzien van elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein, openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart IJsseldijk-West 2 Ouderkerk aan den IJssel

naar IJsseldijk-West 2 Ouderkerk aan den IJssel
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

  • Funda
  • NWWI